De gezondheid van je werknemer stimuleren, hoe doe je dat?

Heb jij een eigen bedrijf waarvoor meerdere mensen werkzaam zijn? Dan is het belangrijk dat je de gezondheid werknemer in de gaten houdt. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt ze zowel inspireren om gezonder te leven, als ze bijdragen geven die ze gezonder maken. Er zijn bijvoorbeeld werkgevers die hun werknemers coaching cadeau doen, of voedingsadvies van een diëtist. Zo heb je in feite iets meer controle over hun gezondheid, want ze hebben meer kennis met betrekking tot dit gebied. Als het puntje bij paaltje komt heb je natuurlijk in feite geen controle over de gezondheid van je werknemer, maar je kunt ze wel inspireren goed voor zichzelf te zorgen.

Bevorder de gezondheid van je werknemer

Door je werknemers te informeren over gezonde voeding en de risico’s die kleven aan het gebruik van bijv. alcohol of sigaretten, kun je ze wel een duwtje in de goede richting geven. Echter, hun mentale gezondheid is natuurlijk minstens net zo belangrijk. Iemand kan fysiek heel erg gezond zijn, maar op mentaal vlak de hoeveelheid werk niet aankunnen, of misschien wel veel te gestrest worden van het werk dat diegene doet. Dit kun je alleen oplossen als je weet dat dat het geval is, en dus moet je constant met je werknemers in gesprek. Vind je dat teveel werk? Dan kun je ook een enquête houden met betrekking tot de gezondheid van je werknemers.

Gezondheidsenquête voor je werknemers

Ben jij benieuwd hoe jouw werknemers het type werk, de werkdruk en de sfeer op de werkvloer ervaren? Dat zou je wel moeten zijn, want dit alles bepaalt samen hoe goed ze presteren, en dus hoe goed het met het bedrijf gaat. Je zou daarom af en toe een enquête kunnen houden, die eventueel anoniem ingevuld mag worden. Zo krijg je eerlijke informatie over hoe mensen het werk en de werkdruk ervaren, en dus of er een risico bestaat op een burn-out. Want de mentale gezondheid is belangrijker dan je denkt!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.