Een aannemer Rotterdam: hoeveel kost een renovatie?

Wanneer je een aannemer Rotterdam wilt inhuren voor een renovatieproject, is het belangrijk om uit te zoeken wat de gemiddelde prijzen zijn. Zo kan je een schatting maken van het budget dat je nodig zult hebben en je daarop voorbereiden. Meestal wordt de prijs van een renovatie geëvalueerd per m², zodat de oppervlakte centraal staat bij het bepalen van de prijs.

Gemiddelde prijs per m² voor een renovatie

De prijs van jouw renovatiewerk evolueert naargelang de omvang van het uit te voeren werk. Alles zal immers afhangen van de vraag of het gaat om een structurele taak of om een tweede taak. Je moet weten dat een renovatie die de structuur van het huis beïnvloedt duurder zal zijn dan een die alleen in de woonkamer wordt gedaan. Daarom moet je rekening houden met de verschillende soorten renovaties, namelijk de gewone renovaties en de ingrijpende renovaties waarbij de structuur van het gebouw, het dak of de gevel wordt gewijzigd.
Wat deze zware renovaties betreft, ligt de prijs niet echt ver van de kostprijs van nieuwbouw, tussen 1000 en 1500 euro per m². Dit werk komt echter niet al te vaak voor, omdat een aannemer Rotterdam zich vaak zal bezighouden met interieurtaken. Daartoe behoren vloer- of wandbekledingen, werkzaamheden aan het plafond, het maken van een opening, enz.

Gemiddelde prijs per m² voor lichte renovatie

Voor lichte renovaties ligt de prijsklasse over het algemeen tussen 200 en 400 euro per m². Voor lichter werk rekent een aannemer Rotterdam gemiddeld 200 tot 300 euro per m². In deze gevallen wordt echter alleen schilderwerk of een paar reparaties uitgevoerd. Voor een meer uitgebreide renovatie kan de prijs oplopen tot tussen de 300 en 400 euro per m². Deze werkzaamheden bestaan uit het opnieuw plaatsen van scheidingswanden, het op peil brengen van de elektriciteit, het renoveren van de badkamer, enz.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.