Hoe gebruik je een planningsprogramma precies?

Heb jij een eigen bedrijf en zie je door je volle agenda soms door de bomen het bos niet meer? Heel begrijpelijk, maar het is gemakkelijk op te lossen. Je kunt natuurlijk minder zaken inplannen, maar met het juiste planningsprogramma heb je veel meer overzicht. Je zult dan merken dat je weliswaar veel te doen hebt, maar doordat je slim plant en altijd weet waar je aan toe bent voelt het niet zo. Een planningsprogramma is speciaal ontwikkeld om ondernemers te helpen. Je kunt er al je taken in invoeren, alarmpjes instellen om bepaalde dingen te doen, maar ook afvinken wat je al hebt gedaan. Het is als het ware een digitale to-do-list, eventueel met zelfgekozen deadlines op specifieke dagen en tijdstippen.

Een planningsprogramma geeft overzicht

Het fijne aan het gebruiken van zo’n planningsprogramma is dat je te allen tijden weet wat je nog moet doen, wanneer je dat moet doen en wie je nog moet contacteren. Bovendien kun je het ook door je werknemers laten gebruiken. Je voert hun afspraken in de software in, en ziet vervolgens zelf waar ze mee bezig zijn of bij welke klant ze op dat moment aan de slag zijn. Dit geeft niet alleen overzicht, maar ook controle. Daarnaast hoef je minder met je werknemers te communiceren, want ze kunnen zelf in deze planningssoftware zien waar ze moeten zijn en wat van ze verwacht wordt. Super handig dus, zeker als je normaal gesproken elke ochtend je werknemers moet instrueren.

Goed planning levert tijdwinst op

We hoeven niemand uit te leggen dat het doorgaans niet gaat om hoeveel je moet doen, maar hoe efficiënt je werkt, oftewel hoe snel je het doet. Door slim te plannen en alles overzichtelijk te houden krijg je namelijk veel meer voor elkaar. Bovendien heb je dan alle controle over wat je doet, en dat geeft heel veel rust. Je ziet de dag van tevoren al wat je morgen moet doen, en hoeft je werk dus bovendien niet meer mee naar huis te nemen.  

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.