Hoofdpijn van je administratie als zzp-er?

De administratie zzp kan een behoorlijke belasting zijn voor een zzp-er. Niet iedereen is even handig met cijfers of wil zich verdiepen in de regelgeving. De meeste zzp-er zijn ondernemer geworden om zich bezig te houden met hun werk en niet met de administratie er omheen. Een goede en ervaren boekhouder is dan een goede oplossing. Natuurlijk kost dat geld, maar wanneer je de tijd die je anders kwijt bent aan je administratie kunt steken in je bedrijf, zou het wel eens een prima oplossing kunnen zijn. Accountant in Amsterdam gezocht? Ook een accountant levert tijdsbesparing op voor je administratie of je belastingaangifte. Een accountant is minder uitvoerend dan een boekhouder en geeft meer advies of controleert de jaarrekening.

 

Wat kan een administratiekantoor of accountant voor een zzp-er doen?

Wanneer je je administratie wilt uitbesteden kun je overleggen met je accountant wat je zelf nog wilt en moet doen. De bonnetjes bewaren hoort daar in ieder geval bij, maar alle andere werkzaamheden kun je làten doen. En die bonnetjes zijn tegenwoordig ook al digitaal. De boekhouder kan je dagelijkse financiële administratie doen, maar ook één keer per jaar de belastingaangifte en alles daar tussenin. Facturen versturen, de BTW-aangifte of een jaarrekening opstellen, het kan allemaal.

 

De voordelen van een boekhouder of accountant

Wanneer je je adminstratie als zzp-er uitbesteedt dan weet je zeker dat het goed gebeurt. Niet alleen bespaar je veel tijd, maar je hoeft je ook niet druk te maken over wet-en regelgeving. Belastingwetgeving verandert bijna elk jaar. Als zzp-er moet je dat bijhouden, terwijl je je liever met je échte werk bezighoudt. Daar ben je ook het beste in. Net als een boekhouder het beste is in zijn werk. Goed op de hoogte zijn van de regelgeving betekent ook dat je boekhouder geld voor je kan besparen. Met een beetje geluk betaalt hij zichzelf terug! Als beginnend zzp-er lijkt het misschien een grote stap om een boekhouder in te schakelen, maar maak eens een vrijblijvende afspraak.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.